Selecteer een pagina

Op deze pagina houden we u op de hoogte van seizoensproducten en nieuws.

Herfstpracht

De herfst is een prachtige tijd voor planten en bloemen. Herfstbloemen hebben veel te bieden en stralen nog een keer met prachtige kleuren voordat het winterseizoen aanbreekt. Ze zijn dan ook een must voor wie in huis graag sfeer en kleur ziet in het najaar. Niets is mooier en geeft meer sfeer dan regelmatig een verse bos bloemen in de tinten van de herfst als de nachten weer langer worden en de dagen korter.

Onder de planten ontbreekt het ook niet aan kleurige bloemen, besjes en fruit om van te genieten. We hebben in de winkel prachtige herfstarrangementen uitgelicht om uw huis, tuin of balkon mooi te kunnen versieren en een prettige najaarssfeer te creëren. Kom snel eens langs!

Vrolijke Gerbera’s

Vrolijk, kleurrijk, spontaan en gezellig. Dat is kenmerkend voor de Gerbera. Met een rijke variëteit aan kleuren past de Gerbera in elk interieur, bij elke emotie en gebeurtenis. In een gemengd boeket of juist alleen in een speciaal vaasje, de Gerbera straalt altijd.

Gerbera’s zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en spelen daarom altijd moeiteloos in op de laatste trends. Veel voorkomende kleuren zijn: oranje, geel, rood, paars, zalm, wit, roze en tweekleurig. De lange stengels van de Gerbera zijn behaard, waardoor ze er wollig uitzien en zacht aanvoelen. De bloemen hebben een doorsnee van 6 tot soms wel 14 cm. Gerbera’s toveren met hun frisse en heldere uitstraling eenvoudig een glimlach op jouw gezicht.

Een Gerberabloem bestaat uit een ring van kleine bloemblaadjes rondom een licht (groen) of donker (zwart) hart. De buitenste bloemblaadjes bepalen de vorm van de bloem. In het hart van de Gerbera vormen zich ringen van meeldraden. Deze zijn goed zichtbaar en hieraan kun je ook zien of een bloem vers is of niet. Bij een verse bloem bloeien de buitenste 2 tot 4 ringen van meeldraden. Zijn er meer zogenaamde meeldraadkransen zichtbaar, dan is de bloem minder vers.

Pioen, kampioen van de rozen!

De prachtige Pioen is een echte seizoensbloem die de zomer aankondigt. Pioenen maar zijn maar kort verkrijgbaar en mede daarom erg gewild!

Wist je dat de Pioenroos in de top staat van het rijtje meest romantische bloemen? En terecht. De aantrekkelijke grote bloemen in wit, geel, roze en rood trekken direct de aandacht met hun vormen en pracht. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Hun uitstraling is onweerstaanbaar. Veel vrouwen bestempelen de Pioenroos als hun favoriete bloem.

Wie valt voor de charmes van de pioenroos heeft geluk; er zijn wel duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Keuze genoeg voor u en uw klanten dus! Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kan iedereen zijn hart ophalen; de pioen is er in zonnig geel, romantisch wit, zacht roze of vurig rood.

Enkele tips
Wanneer je Pioenen koopt, let er dan op dat de steel stevig is en dat de knop iets ontplooid is. Wil je het openen van de bloem nog iets helpen, spoel de knop dan dagelijks even af met wat lauw water.

Trouw jij in de zomer? Wat is er mooier dan een bruidsboeket vol heerlijk geurende Pioenen! Dit past helemaal bij het seizoen en zal je trouwdag nog meer waarde geven!

Laat ons een bijzonder boeket voor je samenstellen!

Tulpentijd!

Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 19 januari 2019 is de officiële aftrap van het tulpenseizoen. De Dam in Amsterdam wordt door kwekers omgetoverd tot een grote tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Wauw! Van 13:00 tot 16:30 is de tulpenpluktuin open, dus neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen. Dit jaar is het thema van de Nationale Tulpendag ‘romantiek’. En dat snappen we wel! Want wie is er nu niet verliefd op deze vrolijke bloemen?

Tulpen zijn echt sfeermakers. Van een enkele tulp in een bijzondere vaas tot een weelderig boeket. Deze veelzijdige bloem vult elke ruimte met een vrolijke, gezellige sfeer. De levendige uitstraling maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpen zijn veelzijdig. Wist je dat er meer dan 1.000 verschillende soorten zijn? Elk met hun eigen karakter en stijl. Dankzij de grote variantie zijn de mogelijkheden om tulpen te laten stralen in je interieur eindeloos. Omdat deze vrolijke bloemen in de vaas nog wat doorgroeien, oogt een tulpenboeket nooit stijf of saai, het leeft altijd.

Om optimaal te genieten van tulpen, is een goede verzorging belangrijk. Kies allereerst een ruime vaas waarin de stelen ruimte hebben om eventueel nog te groeien. Snijdt vervolgens de stelen schuin af en zet de tulpen in een klein laagje koud water. Dat het geven van een speldenprik onder de bloemknop voorkomt dat tulpen gaan hangen, is een hardnekkige fabel. Dit is juist slecht voor de bloem. Tulpen kunnen ook slecht tegen zon en warmte, zet de vaas daarom niet op een zonnige plek of bij de verwarming.

Wil je een tulp gebruiken in een bijzondere gebogen vaas? Zorg dan dat je de bloem een nachtje geen water geeft. Zo wordt de steel slap en kun je hem in de gewenste vorm buigen. Geef hem vervolgens gerust weer water: de steel behoudt zijn gebogen vorm.